Cate calorii trebuie sa mananc

O intrebare clasica la care se pare ca inca nu s-a gasit raspunsul, exista un zvon in mediul online ca un adult trebuie sa consume 2000 de calorii, sincer nu stiu de unde  a aparut, dar nu este adevarat, cand vrei sa slabesti trebuie sa mananci mai putine calorii decat consumi, dar asta nu inseamna ca vei consuma 2000 de calorii daca stai toata ziua pe scaun si seata mergi 10 minute pe jos.de cate calorii ai nevoie

Poti gasi liste cu caloriile pe care le arzi pentru fiecare activitate pe care o depui in timpul zilei, astfel poti calcula cat consume, ramane partea cea mai grea, cat mananci si ce mananci? Fa o lista cu tot, chiar daca a fost o bucatica, conteaza.

Rezultatul iti va arata de obicei ca mananci mai mult decat consumi, pentru a te mentine trebuie ca valorile sa fie aproximativ egale, iar pentru a slabi, trebuie sa reduci treptat pana la 600 de calorii.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa faci sport cel putin 15-30 de minute in fiecare zi, in functie de timpul disponibil. Masoara-ti BMI-ul, acesta ar trebui sa fie cuprins intre 19-25 pentru femei si 21-26 pentru barbati.

De exemplu daca esti multumit cu un BMI de 25 si ai 165 cm, greutatea ta ideala ar fi de 25x165x1,65=68kg sau poti sa scazi greutatea, important este sa fii sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *