Cum ii protejam pe cei mici de soare

copii la soare

Prea mult soare este deosebit de daunator pentru copii mici, care trebuie protejati de razele directe ale soarelui in orice moment al zilei.

Protejarea copiilor de soare nu numai previne arsuri ale pielii dureroase, dar reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer de piele mai tarziu in viata.

Briza sau apa, racesc pielea celor mici, motiv pentru care nu isi dau seama, dar nici noi, ca sunt expusi la pericol, iar pentru unii dintre ei, expunerea la soare poate insemna eruptii cutanate.

Cei mici ar trebui sa fie incurajati sa se joace la umbra, chiar purtand imbracaminte pentru protectie, iar protectia solara trebuie sa aibe factor de cel putin 30 SPF, daca este cu factor mai mic, este posibil sa fie inutila.

De fiecare data dupa ce iese din apa, sau se sterge cu prosopul, crema se desprinde de corp, motiv pentru care trebuie sa fie dat cu protectie tot timpul. Cel mai important lucru atat pentru cei mici dar si pentru noi, este sa nu fim expusi la soare intre orele 11:00 si 15:00, atunci razele solare sunt cele mai puternice si ne afecteaza cel mai rau.

Amintiti-va, atunci cand este innorat, cel putin 30-50% din razele ultraviolete pot ajunge pe noi, in functie de cat de acoperit este cerul de nori. Iar daca ati ajuns in punctul in care deja raul este facut, cel mai bine consultati un farmacist pentru a va oferii cele mai bune sfaturi pentru produse “aftersun”, cum puteti racii corpul(cu apa calduta la temperatura de aprox 25 grade timp de 30 min).

Niciodata nu este suficient sa ne protejam copii de soarele puternic, tocmai de aceea este bine sa ne informam si sa intrebam farmacistul despre cele mai bune produse, sau chiar sfaturi pentru produse naturale.copii la soare2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *