Intrebari si raspunsuri despre tigara electronica

Tigara electronica este, oarecum, o noutate pe piata mondiala, chiar daca are in spate o istorie de aproape 15 ani. Este o alternativa la tutun care prezinta, inca, o multime de necunoscute. Totusi, ceea ce este cert este faptul ca poate sa aduca un fumat ceva mai sanatos decat cel clasic si ca vine cu o multime de optiuni de modele si de arome.

Cei care decid sa treaca de la tutun la tigara electronica pot avea o multime de intrebari, care isi cauta raspunsuri cat mai corecte. Iata, asadar, care sunt cele mai frecvente intrebari.

Ce este, de fapt, tigara electronica?

Este un dispozitiv simplu compus dintr-o baterie si un dispozitiv pentru vaporizare. Acestea functioneaza cu ajutorul unui lichid aromat care se incalzeste si se transforma in vapori. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca acest lichid poate sa contina nicotina si poate sa aiba arome extrem de puternice, alese in functie de preferintele fumatorului.

Pentru cine sunt construite tigarile electronice?

Cei care sunt vizati de aceste dispozitive sunt fumatorii care doresc sa opteze pentru o varianta mai sanatoasa de alimentare a viciului. De asemenea, sunt destinate celor care doresc sa se lase si cauta o solutie alternativa la tutun, mai putin daunatoare.

La fel ca si in cazul tigarilor clasice, varianta electronica se adreseaza strict persoanelor care au peste 18 ani.

Care sunt restrictiile tigarilor electronice? Cine nu ar trebui sa vapeze?

Evident, tigara electronica nu trebuie sa fie consumata de copiii de pana in 18 ani. De asemenea, nu este recomandata celor care au probleme cardiace, celor care au diabet sau sunt alergici la nicotina. Este indicat ca trecerea de la tigara clasica la cea electronica sa se concretizeze printr-o vizita la medicul de familie. Acesta poate sa recomande cea mai buna solutie pentru organism.

Cat de sanatoasa este tigara electronica?

Cu siguranta, este mai sanatoasa renuntarea la tot ceea ce inseamna fumat, inclusiv la varianta electronica. Studiile arata, insa, ca o astfel de tigara este mult mai putin toxica decat o tigara clasica, deci se poate spune ca este mai atractiva. Pe langa asta, tigara electronca vine cu o multime de alte avantaje, cum ar fi lipsa mirosului urat si lipsa celor 4000 de elemente chimice care sunt prezente in tigara clasica.

Cat costa o astfel de tigara?

Costul poate a fie mai mic, pe termen lung, decat costul generat de tutunul clasic. Practic, un fumator care trece la tigara electronica poate sa economiseasca destul de serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *