Lucruri cu adevarat impresionante despre somn

descarcare-56Somnul este o parte integrata a vietii noastre. Zi de zi, 7, 8, 9 sau chiar 10 ore le dedicam somnului. Cateodata ne gandim ca este inutil, insa lipsa lui poate cauza probleme grave de sanatate si chiar moartea. Rezistam aproximativ 2 saptamani fara sa mancam nimic, insa doar 10 zile fara somn, asadar, trebuie sa il privim ca pe un element extrem de important.

Sunt multe lucruri pe care le cunoastem despre somn, cum ar fi nevoia de a avea o saltea de buna calitate, nevoia de a ne alimenta bine pentru a dormi bine si de a respecta anumite ore pentru odihna.

Exista si multe lucruri pe care cel mai probabil nu le cunoastem. Am descoperit o parte dintre ele si ti le vom prezenta in cele ce urmeaza.

Oamenii care dorm 6-7 ore in fiecare noapte au o speranta mai mare de viata

De regula, oamenii dorm 8 ore in fiecare noapte si majoritatea doctorilor recomanda 8 ore de somn. Conform unor studii recente insa, daca ajungi sa dormi doar 6-7 ore in fiecare noapte, ai o speranta mult mai mare de viata.

Recordul atins de un om care nu a dormit a fost de 11 zile

In anul 1964, Randy Gardner de 17 ani a stabilit recordul mondial, stand treaz 264 de ore si 12 minute. In mod normal, dupa o astfel de experienta orice om ar cunoastea lumea celor mai putin vii. Pentru Randy totul a fost ok.

Patul ascunde vietati ce pot crea alergii

Din pacate, impartim patul cu o multime de creaturi. Este adevarat ca sunt microscopice, insa acestea pot sa provoace alergii si neplaceri. Denumite acarieni, aceste vietati traiesc in medii umede si intunecate, hranindu-se cu pielea ta moarta. Un acarian poate sa supravietuiasca nu mai putin de 1 an fara a se hrani.

Oamenii de stiinta nu stiu de ce dormim

Inca nu se stie exact de ce dormim si de ce visam. Este o necunoscuta pe care sunt slabe sanse sa o descoperim in viitorul apropiat.

De regula, oamenii se trezesc in somn de cel putin 6 ori pe noapte

Majoritatea oamenilor se trezesc in somn de 6 ori in fiecare noapte. O saltea de buna calitate poate sa micsoree acest numar si de asemenea, poate sa micsoreze numarul de miscari.

Dormim aproximativ 25 de ani in intreaga noastra viata, asadar, 1/3 din existenta noastra pe Pamant este destinata somnului. Este motivul pentru care trebuie sa ne asiguram ca avem un pat confortabil, o dieta cat mai corecta si un program de somn din care sa obtinem maximul de avantaje.

Daca vrei sa afli chiar si mai multe lucruri despre somn si despre saltele, acest link va dezvaluie o multime de lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *