Poți mânca după ora 18:00 chiar dacă vrei să slăbești

De-a lungul timpului am ajuns la concluzia că unul dintre cele mai cunoscute mituri atunci când vine vorba de slăbire e cel care spune că e musai să nu mănânci absolut nimic mai târziu de ora 18:00 fiindcă te vei îngrășa în loc să slăbești.

Întrebând rapid câteva doamne și domnișoare aflate la o cură de slăbire care sunt metodele de care se folosesc pentru a da jos surplusul de grăsime acumulat pe corp, fiecare dintre ele a spus (printre altele) că evită să mănânce mai târziu de ora 18:00. Nici măcar un iaurt sau niște fructe, nimic.

Să punem problema astfel: ne gândim că organismul nostru e un motor iar mâncarea e combustibilul fără de care motorul nu ar mai putea funcționa. Dacă noi nu le alimentăm motorul, adică nu mâncăm, timp de multe ore el începe să nu mai funcționeze cum trebuie ajungând într-un final să moară, dar să nu mergem așa departe.

Să zicem că ai mâncat înainte de ora 18:00, cum ți-a spus cura de slăbire. Nu ne interesează ce-ai făcut mai târziu, cert e că la un moment dat ai adormit, te-ai trezit dimineața și ai mâncat pe la ora 09:00. Din start sunt 15-16 ore în care organismul tău nu a primit niciun gram de alimente pe care le-ar fi folosit pentru o mai bună funcționare. Logic vorbind, cum credeți că se simte în momentul ăsta, după atâta timp, organismul?

Un om care încearcă să slăbească, indiferent că vorbim de o femeie sau de un bărbat, poate mânca oricând, la orice oră, important e să mănânce alimentele potrivite. Te poți trezi din somn la ora 04:00 și poți mânca fără probleme un măr, o salată ușoară sau un iaurt dacă ți-e foame și asta nu te va face să te îngrași.

Totul ține de numărul de calorii, carbohidrați, grăsimi și proteine pe care le introduci în corp. Dacă mănânci totul cu moderație (excluzând tot ce înseamnă prăjeli și carne grea respectiv grăsimi) atunci slăbirea e garantată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *