Raticide – combaterea soarecilor in agricultura

Soarecii si sobolanii sunt prin simpla lor natura daunatori si niste animale nedorite indiferent de mediul in care sunt gasite. Prezenta lor in agricultura si in preajma culturilor pun in pericol prosperitatea acestora. Din acest motiv se impune utilizarea unor substante numite raticide profesionale.

 

Raticide pentru combaterea soarecilor

 

De ce este nevoie de raticide

Soarecii se infliltreaza in straturile superficiale ale solului, sapand galerii in cautarea unui adapost si a hranei. Sub adapostul acestor tuneluri, rozatoarele dispun de un mediu propice prin care se pot inmulti. Distrugerea culturilor facuta de soareci se realizeaza cand radacinile plantelor sunt devastate de animale in drumul lor catre semintele din sol.

Pentru a va proteja culturile de aceste daunatoare trebuie sa mentineti sub tratament impotriva lor atat solul, cat si semintele care sunt plantate in el. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea raticidelor, care va scapa de soareci si sobolani in termen de 3-8 zile.

Tipuri de produse din gama de raticide

  • Lipici pentru soareci
  • Momeala pentru soareci si sobolani
  • Granule
  • Pasta
  • Boabe
  • Gel

Aceste substante trebuie amplasate in jurul tunelurilor sapate de rozatoare, in apropierea locurilor fertile de unde se hranesc. Zona trebuie sa fie ferita de accesul altor animale.

Soarecii si sobolanii contribuie la distrugerea partiala a recoltelor sau pot afecta complet solul, transformandu-l in sol infertil, prin infestare si inmultire excesiva. Totodata, rozatoarele sunt purtatoare de mai multe boli si virusuri care se pot transmite atat la oameni, cat si la animale.

Pentru depistarea problemelor pe care aceste animale le provoaca, se impune o monitorizare atenta a a culturilor. In acest fel, puteti actiona prompt si rapid la observarea infestarii. Nu este nevoie sa vanati animalul in sine, ci este de ajuns sa observati micile gauri provocate de saparea galeriilor.

Eradicarea acestor daunatori de pe culturile dumneavoastra poate fi un proces ce poate lua timp, insa prin folosirea de raticide aveti garantia ca va puteti recupera prosperitatea culturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *