Plantarea de seminte de legume intr-o mica gradina in spatele casei poate deveni un hobby placut, cat si sanatos, prin faptul ca obtii produse naturale. Chiar daca nu dispui de hectare intregi sau spatii intinse pentru gradina ta, anumite legume se pot dezvolta armonios chiar si in cutii si ghivece.
Secretul sta in alegerea unor seminte de legume care ofera plante cu crestere vertical. De asemenea, o astfel de gradina poate fi chiar si sustenabila, prin folosirea de sticle si alte elemente din jurul casei, pep sot de ghivece.
Ce seminte de legume poti planta in spatii mici?
- Seminte rosii – acestea sunt unele dintre cele mai versatile legume. Aveti avantajul in acest caz de a putea creste legumele atat prin plantarea de seminte de tomate cherry, in cosuri agitate, cat si rosii normale in containere obisnuite, cu crestere vertical. In cazul rosiilor cherry, acestea cresc extrem de rapid, fara a fi nevoie sa asteptati cateva luni pentru a va bucura de produsele naturale din gradina dumneavoastra.
- Salata – este o alta legume cu crestere foarte rapida, atingand maturitatea in doar 45 de zile. Salata se dezvolta cel mai bine intr-o gradina tip container, insa aceasta poate creste chiar si in casa. Cea mai buna modalitate de crestere a salatei este de a planta aceste seminte de legume in February, pentru a fi gata in primavera.
- Ierburi – cu toate ca oamenii nu pot supravietui consumand doar ierburi, acestea reprezinta secretul oricarei mese delicioase. Ierburile aromatice sunt foarte usor de crescut, tot timpul anului, atat in gradina, cat si in interior, in ghivece.
- Fasole pastai – o alta leguma perfecta pentru micile gradini, fasolea pastai nu ocupa spatiu, avand de asemenea o crestere verticala. Trebuie sa aveti grija la plantarea de seminte de legume, deoarece fasolea pastai poate acapara intreaga gradina. Cel mai bine este sa le plantati separate de alte plante.
- Ridichi – pot fi folosite atat in mancaruri si salate, cat pot fi si consumate crude. Ridichile fac parte din familia legumelor radacinoase, fiind foarte usor de crescut si benefice in orice anotimp.
Tu ce seminte de legume vei folosi? Pentru o productie cat mai eficienta, concentreaza-te pe plantele pe care le preferi pentru consumul de zi cu zi.