Tratament naturist de combatere a sinuzitei

tratament pentru sinuzita

Inca nu am realizat cu totii ca iarna a venit pe bune si ca de data asta nu e doar o alarma falsa, iar temperaturile scazute ne confirma acest lucru. Ba mai mult, corpul se resimte si el, mai ales atunci cand ne confruntam cu o imunitate scazuta, ce ne lasa la greu exact atunci cand este mai putin indicat. Degeaba ne infofolim excesiv in ideea ca, preventiv, este o actiune inteligenta, caci nu este deloc asa, din contra, raceala ne va surprinde cu garda jos si, dupa ce va reusi sa se instaleze in sistemul nostru imunitar deficitar, ne va slabi de puteri, iar noi, vlaguiti, vom sfarsi pe pat, cu medicamente si ceaiuri in imediata noastra apropiere.

Instinctiv, cand simtem ca ne paste raceala, dam o fuga pana la farmacie, sau cautam in rezervele noastre medicamentoase pe care ni le-am facut tot cu anticipatie la domiciliu. Raceala nici nu apuca bine sa se manifeste, ca noi, din exces de zel, dornici sa trecem cat mai repede peste aceasta perioada inevitabila din iarna, ne indopam la propriu cu tot felul de medicamente, care de cele mai multe ori nici nu ne sunt prescrise de medic, deci pot avea efecte adverse.

Pe de alta parte insa, mai sunt si unii inconstienti printre noi care se neglijeaza si ignora toate simptomele racelii, refuzand orice tratament. Nici aceasta nu e o actiune prea inteleapta, insa nimeni nu poate fi judecat de cum alege sau nu sa isi trateze corpul. Totusi, pentru anu abandona inca din start orice potentiala cura de vindecare, in cele ce urmeaza vom incerca sa va prezentam un remediu natural, de pe vremea bunicii, care poate sa dea roade si azi, cand cei mai multi dintre noi ne considerammedici veritabili dupa parcurgerea catorva pagini de pe Google.

Se spune despre remediile „babesti” ca sunt cele mai eficiente si ca aproape de fiecare data prin ele se obtine efectul scontat. De regula apelam la ele atunci cand am urmat deja toate prescriptiile medicului si raceala se inversuneaza si nu da semne de plecare. Cand eram mici, eram bagati la inhalatii, mai mult fortat, de catre adultii din familie. Probabil va amintiti cum stateam cu un prosop pe cap, acoperiti, deasupra unui vas cu apa initial pusa la fiert. In interior se baga un amestec de plante, iar aburii rezultati in urma fierturii erau si inca sunt benefici in tratarea sinuzitei. Evident, nimeni nu poate afirma cu siguranta ca boala va fi starpita, insa mai ales ca mod de prevenire, acest leac naturist si ieftin ne-a salvat de multe zile de stat in pat, la izolare.

Iata ingredientele necesare pentru „fiertura”:

– busuioc
– musetel
– menta
– coada soricelului
– tei

Plantele de mai sus se adauga la cca ½ litru de apa, iar inhalatiile se continua timp de aproximativ 20 de minute. Pentru ca aceast tratament de tratare a sinuzitei sa functioneze, indicat ar fi ca aceste inhalatii sa se repete zilnic, timp de 4 saptamani. In plus, nu uitati sa consumati zilnic 2 litri de lichide, de preferat apa, sa mancati alimente care sa ajute si ele la desfundarea cailor respiratorii (ex: supa de pui fierbinte, ardei picant, hrea, usturoi, ceapa etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *