By using this site, you agree to the Politica Cookies and Politica de confidentialitate.
Accept
Remedii naturaleRemedii naturaleRemedii naturale
  • Tratamente si terapii
  • Stil de viata
  • Fitness
  • Locuri de relaxare
  • Recomandari
  • Diverse
Reading: Ce trebuie sa stiti despre uleiul de palmier
Share
Remedii naturaleRemedii naturale
Cauta
Have an existing account? Sign In
Follow US
Plum Media © 2023. Toate drepturile Rezervate
Recomandari

Ce trebuie sa stiti despre uleiul de palmier

admin Autor: admin Publicat mai 9, 2016
remediu uleiul de palmier
copac palmier

Uleiurile de toate felurile au aparut pe piata romaneasca insa nu stim exact la ce se folosesc, daca sunt sanatoase sau nu, daca au avantaje sau dezavantaje. Va vorbim astazi despre uleiul de palmier.

Uleiul de palmier este un lichid natural care se obtine din arborele cu acelasi nume. Acesta poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate, dar si pentru tratarea unor afectiuni. Ca orice alt ulei mai „exotic”, si uleiul de cocos are intrebuintari multiple.

Pentru ce se foloseste uleiul de palmier?

In primul rand culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide din acesta. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi.

Este un ulei foarte bun pentru prajire. Potrivit nutriţionistilor, principalul atu al uleiului de palmier este punctul de fum inalt, adica rezistenta sa crescuta la temperaturi ridicate. In varianta nehidrogenata, el ramane stabil ­până la temperaturi de 230˚C, in timp ce uleiul de floarea-soarelui rezista pana la cel mult 160˚C, iar cel de masline până la 180˚C. De aceea, nu se arde si nu se descompune in substante toxice si cancerigene pentru organism.
Un beneficiu semnificativ oferit sanatatii de catre acest ulei este ca  nu are acizi grasi trans. O multitudine de studii au facut cunoscut faptul ca acizii grasi trans pot cauza cancer de colon, cancer de san, boli de inima, pot afecta dezvoltarea creierului la nou-nascuti si pot contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

Uleiul de palmier este considerat foarte benefic pentru sanatate. Pentru a profita de calitatile acestuia, este de preferat ca acesta sa fie consumat in varianta lui nehidrogenata. Acest tip de ulei are calitatea de a avea un punct de ardere foarte ridicat si anume 230°C. In concluzie, uleiul de palmier nu devine toxic pentru organism in timpul prepararii termice. Utilizat „crud”, uleiul de palmier are un aport mare de carotenoizi si de tocotrienoli cu proprietăţi antioxidante. Uleiul de palmier reduce procesele inflamatorii, protejeaza celula nervoasa, reduce nivelul colesterolului „rau” si al trigliceridelor, si scade riscul aparitiei trombilor sangvini.

 

Articole Populare

Descoperă ce ingrediente naturale te pot ajuta să-ți îmbunătățești energia și încrederea

SEO în 2025: Cum să Rămâi Relevant în Era AI și a Algoritmilor Avansați

Jucăriile Care Vorbesc: Plusurile Magice Ce Învăluie Copilăria în Emoție

Un Crăciun parfumat cu aromele uleiurilor esențiale

Revoluția Aerobicului la BeFitClub București: O Abordare Fresh și Vibrantă

admin martie 22, 2019 mai 9, 2016
Autor: admin
Follow:
Administrator pentru site-ul remediinaturale.info site specializat in informatii relevante despre remedii naturale, plante medicinale, stil de viata sanatos, tratamente si terapii, locuri de relaxare
Articol precedent remedii impotriva caderii parului Remedii impotriva caderii parului
Urmatorul articol pantofii ideali Pantofii trebuie alesi dupa forma corpului
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Remedii naturaleRemedii naturale
Plum Media © 2023. Toate drepturile Rezervate..
  • Contact
  • Politica Cookies
  • Politica de confidentialitate
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?