Tipuri de ten si creme potrivite pentru acestea

Tu iti cunosti bine tipul de ten? Ai un ten uscat, gras sau mixt? Multe dintre femei nu isi cunosc propria piele si folosesc produse care nu fac altceva decat sa le inrautateasca situatia. Trebuie sa stii cu certitudine ce tip de ten ai pentru a-i aplica produsele corespunzatoare. Nu poti aplica unui ten gras o crema pentru unul uscat, pentru ca nu vei face altceva decat sa faci ca acesta sa fie si mai gras.

Desigur, tipul de piele se poate schimba odata cu trecerea timpului datorita factorilor genetici sau datorita anumitor boli cu care te confrunti de-a lungul vietii.ten normal

Ce tip de ten poti avea?

Esti cea mai norocoasa daca ai o piele normala. Daca ai acest tip de piele, ai un echilibru de hidratare, porii mici si un ton uniform. Acest tip de ten il poti hidrata cu o crema usoara, bazata pe apa.

O piele grasa ai atunci cand observi un exces de sebum si o sensibilitate crescuta. Zonele cele mai uleioase sunt fruntea, barbia si nasul. Persoanele care se confrunta cu un tip de ten gras au deseori cosuri si puncte negre. Daca ai acest tip de piele, trebuie sa folosesti crema intr-o cantitate mica, si sa fie bazata pe apa.

Pielea uscata este caracterizata prin lipsa uleiurilor naturale si prin deshidratare. Daca asa este pielea ta, trebuie sa o hidratezi intens. Poti sa folosesti creme pe baza de uleiuri sau chiar uleiuri naturale.

Tenul mixt este o combinatie intre tenul gras si cel uscat. Excesul de sebum se gaseste de regula in zona T, aceasta combinatie datorandu-se in mare parte factorilor genetici. Pentru acest tip de piele ai nevoie de mai multe produse de ingrijire, produse mai delicate in zona T, si produse intens hidratante pe restul fetei.

Este foarte important sa iti alegi cremele si tratamentele faciale in functie de tenul pe care il ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *