Care este cel mai benefic sport pentru sanatate?

Sportul trebuie sa faca parte din viata oricarui om, macar intr-o anumita perioada, in special in copilarie. Ni se spune ca trebuie sa facem sport pentru sanatate, insa ce sport? Activitatea fizica nu este singurul beneficiu pe care il ai cand practici un sport. Este vorba si despre competitii, care ne ajuta sa luptam pentru afirmare si sa atingem noi limite pentru corpul si mintea noastra. V-am pregitit aici o lista cu sporturi care prezinta riscuri scazute de accidentare. De asemenea, acestea au un impac pozitiv asupra sanatatii fizice si mentale.

Sport pentru sanatate – corp si minte

  • Inotul nu doar ca reprezinta o excelenta modalitate de a arde calorii, dar este benefic in special pentru sanatatea inimii tale. Totodata, acesta reprezinta o activitate care te scapa de stres. Probabil ca de aceea, in ultimii ani, au aparut tot mai multe terapii de relaxare bazate pe apa. Inotul este un excelent sport pentru sanatate deoarece iti mentine greutatea la un nivel optim, iti imbunatateste capacitatea pulmonara, creste masa musculara si arde foarte multe calorii. In plus, inotul este oricand la indemana ta, daca ai in apropiere un bazin acoperit.

cel mai bun sport pentru sanatate

  • Ciclismul nu este atat de solicitant precum alte sporturi, in care sunt puse in miscare mult mai multe parti ale corpului. Principalul beneficiu este foarte usor de observat in rezistenta in parcurgerea unor distante lungi, atat pedaland, cat si mergand. Ciclismul este un sport pentru sanatate benefic deoarece te ajuta sa arzi un numar foarte mare de calorii. In plus, poti face asta alaturi cu prietenii, intr-o z insorita in parc, sau poti pedala pe drumul catre serviciu sau scoala. Un studiu recent, coordonat de Dr. Arthur Kramer, a aratat ca cei care au facut ciclism constant timp de 3 luni, aveau creierul mai puternic si mai capabil decat oamenii cu 3 ani mai tineri decat ei.
  • Tenisul te ajuta sa arzi, intr-o ora de joc, in jur de 600 de calorii. Alaturi de alergare si mersul cu bicicleta, acesta reprezinta una dintre cele mai bune activitati de aerobic. Tenisul te ajuta sa iti canalizezi puterea si sa iti exerciti energia in mod precis.

Sport pentru corp si minte

  • Basket-ul este unul dintre cele mai benefice sporturi pentru crearea de legaturi si construirea abilitatilor de lucru in echipa. In plus, acesta poate fi destul de obositor, insa iti intareste sanatatea pe mai multe planuri. Creste constientizarea spatiala, iti construieste capacitatea de a lua decizii rapid, reduce stresul, ajuta coordonarea si comunicarea. In functie de masa corporala, intr-o ora de joc de basket competitiv, pot fi consumate intre 600-900 de calorii.
  • Alergatul in mod regulat este benefic atat pe moment, cat si pe termen lung, chiar la batranete. Cei care alearga in mod regulat sunt mai putin predispusi la probleme musculare si articulare. Acest lucru se datoreaza faptului ca muschii si oasele cresc si devin mai solide, fiind supuse la efort si presiune. Beneficiul pe care il are acest sport pentru sanatate se poate vedea si in aspecte psihice. Alergatul permite eliberarea endorfinelor, care iti creeaza un sentiment de bucurie si stare de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *