Copilaria din ziua de azi si tehnologia

Ne aducem aminte cu drag de copilaria de care am avut parte pana prin anii 2005 cand deja tehnologia a inceput sa isi spuna cuvantul.

Este foarte trist cand ma uit in spatele blocului si vad ca nimeni nu se mai joaca ratele si vanatorii sau leapsa. Aud in stanga si in dreapta cum parintii isi dau silinta sa isi scoata copiii din fata calculatorului. Pana la urma nu este vina lor, este vina parintilor ca nu au pus limite si poate si a profesorilor ca dau temele in asa fel incat trebuie accesat internetul.

Cateva persoane au construit un program de genul after school in care copiii se pot juca in aer liber. Ajuta foarte mult la dezvoltarea fizica si psihica, socializare, imaginatie, dar nu numai.

Ce solutii poti gasi pentru a echilibra elementele in copilaria celui mic?

Cu cat cei mici, stau mai mult in casa, cu jocuri pe calculator ori PS, cu atat se inchid mai mult in ei si devin acele persoane cu care nu poti comunica.

Foarte distractiv pentru cei mici ar fi daca gasiti o activitate pentru toata familia, de exemplu un joc in care sa se poata implica parintii si chiar bunicii, de exemplu “Baba Oarba”.

Nu trebuie sa va fie frica sa puneti acele limite cu cei mici, este foarte important sa vada armonia din familie. Pe langa asta, deciziile voastre de acum ii vor ajuta pe viitor. Nu spun sa nu aiba acces deloc la tehnologie pentru ca in ziua de azi este important sa stii sa umbli cu ea. Insa, mai ales in perioada in care sunt mici, trebuie sa aiba o limita si un program.

Puteti sa organizati zile in familie, il puteti inscrie la diferite activitati extrascolare care ii fac placere si il puteti lasa sa se joace cu prietenii prin parc. Iar din cand, il puteti lasa sa exploreze si tehnologia, insa cu atentie sa nu faca anumite greseli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *