Rochii de mireasa eco din materiale naturale

Daca vrei sa te diferentiezi de celelalte mirese si doresti sa porti o rochie de mireasa dintr-un material natural, nu inseamna ca trebuie sa imbraci o rochie confectionata dintr-un sac verde! Mai exact, aceste rochii de mireasa eco si cele realizate din materiale naturale nu au fost niciodata mai accesibile si elegante cum sunt in zilele noastre.

Sunt mii de designeri la nivel mondial, unicii chiar si in Romania care va pot realiza o rochii de mireasa eco cu adevarat speciale, confectionate dintr-un material natural. Puteti alege din tipuri de materiale, stiluri, tesaturi din care doriti “fabricarea” rochiei.

Mai jos am realizat o lista cu cateva exemple de rochii pentru mirese ce sunt 100% realizate din materiale naturale.

Rochii de mireasa eco din bumbac organic

Bumbacul este considerat in cele mai multe cazuri un material “natural”. Insa putini stiu ca bumbacul si culturile de bumbac sunt printre cele mai puternic tratate cu pesticide culturi din lume.

Bumbacul organic este crescut fara chimicale si substante toxice. Astfel acest tip de bumbac organic nu are un impact negativ asupra mediului inconjurator si asupra muncitorilor care se ocupa de cresterea lui.

Multi designeri precum Kendal Leonard utilizeaza foarte mult bumbacul natural pentru a crea rochii confortabile la preturi accesibile, perfecte pentru o nunta de primavara-vara.

rochii de mireasa eco bumbac naturalRochii de mireasa eco din matase de tip “Peace silk”

 

Matasea este un material complet natural tors din fibrele ce provin de la viermii de matase. Singura problema cu acest material natural este ca cele mai multe fibre de matase sunt extrase din gogosi care sunt inca locuite de viermi. Iar o rochie de mireasa necesita matase de la aproximativ 3.000 de viermi. Din acest motiv, comunitatea veganilor (si alte comunitati) au probleme de moralitatea referitoare la confectionarea articolelor de imbracaminte din astfel de materiale.

Matasea de tip “Peace silk” practic reprezinta matasea recoltata dupa ce moliile/ viermii de matase au parasit deja adapostul.

rochii de mireasa eco peace silkRochie de mireasa din caneparochii de mireasa eco canepa

In ciuda conceptiei gresite, canepa ce se foloseste in industria textila nu este aceeasi planta cu marijuana. Canepa ca si planta este mult mai rezistenta decat bumbacul, iar ca sa creasca are nevoie de jumatate din apa de care are nevoie bumbacul. In plus fata de acesta nu are nevoie de pesticide.

Avantajul pentru canepa ca material este ca tine umiditatea departe de corp, deci in ziua cea mare a nuntii vei fi mai putin transpirata. Asta inseamna un plus de confort.

De asemenea cand fibrele de canepa sunt combinate cu matasea, rezulta un material moale de lux si stralucitor, foarte apreciat de vedetele din lumea intreaga.

Rochie de mireasa din in

Inul la fel ca si canepa este o fibra naturala care creste fara a avea nevoie de foarte multa apa sau tratamente cu pesticide. Acest tip de fibra este una dintre cele mai vechi tipuri de tesaturi.

Pentru a realiza articole de imbracaminte din acest tip de fibra consuma foarte multe resurse astfel devine foarte valoroasa. A fost folosita ca si moneda de schimba in Egiptul antic.

Rochiile realizate din in sunt foarte elegante si le fac perfecte pentru nuntile organizate in timpul verii.

rochii de mireasa eco din inRochie de mireasa din lana

Lana este un material care tine foarte bine de cald, este un material 100% natural, eco si etic pentru majoritatea comunitatilor.

Pe langa rochiile, din lana se mai pot realiza pardesie, paltonase,  saluri si alte accesorii pentru nunta.

rochii de mireasa  eco din lana

Cand va decideti sa cumparati o rochie realizata dintr-un material natural, nu doar ca luptati impotriva poluarii, ci sustineti micile ateliere si micii designerii care se straduiesc sa iasa din tipare folosind materiale 100% eco.

Dupa nunta, luati in considerare ” reciclarea ” rochiei. Vindeti rochia, iar cu banii obtinuti incercati sa-i donati pentru o cauza nobila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *