Spalatul pe maini – un obicei foarte important

Exista anumite parti ale corpului pe care nu trebuie sa le atingi sub nici o forma daca nu ai mainile 100% curate. Avem tendinta de foarte multe ori sa ne scarpinam sau sa punem mana pe fata, ochi din instinct. Atunci cand pui mana intr-o parte a corpului fie doar pentru a te scarpina, fara sa te speli pe maini, te poti infecta. De aceea, spalatul pe maini este foarte important pentru sanatatea noastra.

Iata partile corpului pe care nu trebuie sa le atingi decat daca te-ai spalat foarte bine pe maini inainte.

Spalatul pe maini – un obicei importantspalatul mainilor esential

Nasul este unul din locurile in care nu ai voie sa pui mana daca nu esti curat. Deseori simtim mancarimi, ne vine sa stranutam sau puntem mana din instinct la nas. Persoanele care isi ating des nasul, in proportie de 51%, iau bacteria staphylococcus aureus, care provoaca pneumonie si sindromul socului toxic.

Interiorul urechii este un alt loc pe care nu trebuie sa il atingi daca nu ti-ai spalat mainile inainte. Daca vrei sa iti cureti urechile de mizerie sau simti ca ai piele uscata in interiorul acestora, langa cartilaj, evita sa faci asta. Iti poti rani urechile iar zona se poate infecta foarte repede.

Ochii sunt o alta zona sensibila. Deseori ne frecam la ochi cu degetele atunci cand simtim oboseala. Nu pune insa mana fara sa te speli pentru ca ochii se pot infecta usor.

Fata este o alta zona problematica. Majoritatea cosurilor apar datorita faptului ca ne atingem pe fata fara sa fim curati pe maini.

Pentru cei care au prostul obicei de a baga mana in gura, exista riscul de aparitie a infectiilor gastrointestinale.

Sigur ca cea mai grava boala care poate aparea de la bacteriile si microbii adunati pe maini este hepatita. Asa ca, cel mai bine este sa nu ignori spalatul pe maini. In cazul in care esti plecat toata ziua de acasa si nu ai aceasta posibilitate, iti poti cumpara un gel dezinfectant.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *