Caisele – tot ce nu stiai despre aceste fructe

Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, caisele au si o multitudine de beneficii daca le consumam in mod regulat. Sunt considerate fructele zeilor si sunt inrudite cu prunele. Caisele sunt originare din Asia Centrala, dar sunt cultivate in toata lumea.

Ce proprietati benefice au caisele?

Caisele sunt bogate nutritional si, un avantaj care este pe placul tuturor femeilor, nu ingrasa. Sa explicam putin acest lucru…o caisa are 4.6% din vitamina C care este necesara zilnic organismului nostru. Pe langa asta, are doar 17 calorii, deci puteti sa o folositi cu incredere in curele de slabire.

Stiati ca imbunatesc vederea? Cu un consum periodic de caise, poti preveni degenerarea maculara, adica acea boala a ochilor care apare in timp, tulburarea ochilor manifestata prin pierderea treptata a vederii. Fructele de culoare portocalie au nutrienti esentiali care intaresc nervii oculari.

De asemenea, sunt bogate in antioxidanti vitali pentru functionarea normala a organismului. Contin vitamina A care ajuta la cresterea celulelor in organism.

Miezul caiselor este recomandat pentru persoanele care sufera de astm. Trebuie consumat in cantitati moderate pentru ca este bogat in cianati. O cantitate ridicata poate fi daunatoare penru organism.

Fructele acestea dulci mai contin si o serie de fibre care sunt perfecte pentru cei care sufera de constipatie.

Datorita continutului bogat de minerale, caisele ajuta la mentinerea unor oase sanatoase si puternice. Tot mineralele ajuta si la ameliorarea febrei.

Totodata, proprietatile lor ajuta la regenerarea ficatului, astfel ca sunt recomandate pentru persoanele care sufere de diferite tipuri de afectiuni hepatice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *