By using this site, you agree to the Politica Cookies and Politica de confidentialitate.
Accept
Remedii naturaleRemedii naturaleRemedii naturale
  • Tratamente si terapii
  • Stil de viata
  • Fitness
  • Locuri de relaxare
  • Recomandari
  • Diverse
Reading: Cele mai frecvente afectiuni si boli ale batranetii
Share
Remedii naturaleRemedii naturale
Cauta
Have an existing account? Sign In
Follow US
Plum Media © 2023. Toate drepturile Rezervate
DiverseRecomandari

Cele mai frecvente afectiuni si boli ale batranetii

admin Autor: admin Publicat septembrie 5, 2018
boli ale batranetii
afectiuni si boli ale batranetii

Odata cu trecerea timpului, organismul uman sufera modificari ale functiilor fiziologice, ceea ce duce la diminuarea capacitatii de raspuns la stres si la sensibilitatea imunitatii. De aceea, atunci cand imbatranesc, oamenii se confrunta cu aparitia diferitelor boli ale batranetii.

Sunt boli care apar incepand cu varsta a treia si afecteaza corpul la nivel vizual, auditiv, cardio, pulmonar si modifica activitatea fizica. In unele cazuri, batranii au nevoie de ingrijiri si tratamente speciale. O solutie atat pentru tratarea acestor boli ale batranetii, dar si pentru ingrijirea fizica a seniorilor sunt caminele de batrani.

Acestea ofera diferite servicii: medicale, de asistenta, de ingrijire personala, dar si alte alte activitati pentru cresterea calitatii vietii pacientilor.

Care sunt cele mai frecvente boli ale batranetii?

  1. Afectiunile cardiovasculare: sunt cele mai intalnite afectiuni in randul batranilor si sunt pe primul loc la rata de mortalitate de pe glob. Cea mai comuna este boala coronariana ischemica care presupune blocarea vaselor care furnizeaza sange inimii.
  2. Hipertensiune arteriala: tensiunea arteriala are tendinta sa creasca odata cu inaintarea in varsta, iar acest lucru duce la aparatia bolilor de inima, rinichi si alte organe vitale.
  3. Accidentul vascular cerebral: paote fi de doua tipuri: hemoragic (cauzat de ruptura unui vas de sange la nivelul creierului) si ischemic ( cand circulatia venoasa este blocata de un cheag de sange). Indiferent de tipul accidentului, daca sangele nu mai ajunge la creier, pot exista consecinte grave: de la pierderea capacitatilor de miscare sau vorbire pana la moarte.
  4. Diabetul de tip 2: boala endocrina care presupune secretia insuficienta de insulina de catre pancres. Daca nivelul de zahar din sange nu este tratat corespunzator, duce la aparitia altor boli: infarctul, atacul cerebral, boala cronica renala, orbire. Diabetul nu poate fi vindecat, insa poate fi tinut sub control cu tratamentul necesar.
  5. Osteoporoza este o boala care duce la slabirea oaselor. Consecinta cea mai grava a acestei boli este fractura de sold care duce la imobilizare in scaun cu rotile.
  6. Alzheimer este afectiune degenerativa a creierului care duce la pierderea capacitatilor intelectuale, tulburari de comportament si deteriorarea functiilor de cunoastere ale creierului. Nu exista un tratament care sa vindece aceasta boala, insa se poate prescrie medicamentatie pentru o stare mai buna a organismului.
  7. Parkinson sau boala tremuraturilor poate fi cauzata de diversi factori printre care expunerea la substante toxice sau trauma la nivelului capului. Este o afectiune a sistemului nervos care se manifesta prin tremuraturi, probleme cu echilibrul si dificultate in miscari.
  8. Depresia este o tulburare mentala care afecteaza dispozitia, comportamentul si gandirea unei persoane pe o perioada indelugata de timp. Ea apare la batrani in special cand sufera naumite pierderi si se simt singuri.

Prevenirea unor boli ale baranetii si mentinerea organismului sanatos se poate face printr-un stil de viata linistit. Este indicat ca odata cu trecerea anilor sa se adopte o alimentatie sanatoasa si sa se faca miscare. Plimbarile, exercitiile fizice, chiar si socializarea vor preveni aparitia diverselor boli. In ceea ce priveste alimentatia, hrana sanatoasa va permite organismului sa isi ia vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Articole Populare

​Biostimulatorii – Ce sunt și cum îți ajută cultura

Descoperă ce ingrediente naturale te pot ajuta să-ți îmbunătățești energia și încrederea

SEO în 2025: Cum să Rămâi Relevant în Era AI și a Algoritmilor Avansați

Jucăriile Care Vorbesc: Plusurile Magice Ce Învăluie Copilăria în Emoție

Un Crăciun parfumat cu aromele uleiurilor esențiale

admin ianuarie 21, 2019 septembrie 5, 2018
Autor: admin
Follow:
Administrator pentru site-ul remediinaturale.info site specializat in informatii relevante despre remedii naturale, plante medicinale, stil de viata sanatos, tratamente si terapii, locuri de relaxare
Articol precedent Flori de rapita Rapita in topul culturilor profitabile din Romania
Urmatorul articol lavete industriale Lavete si carpe de la depozite de haine SH
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Remedii naturaleRemedii naturale
Plum Media © 2023. Toate drepturile Rezervate..
  • Contact
  • Politica Cookies
  • Politica de confidentialitate
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?