Cum sa ai o optimizare SEO eficienta pe landing page-uri?

Cum sa ai o optimizare SEO eficienta pe landing page-uri?

Landing page-urile sunt locurile virtuale unde ar trebui sa ajunga toti utilizatorii, potentialii cleinti, dupa ce dau click pe un rezultat din SERP. Optimizarea landing page-urilor este deosebit de importanta pentru orice campanie de optimizare SEO. Practic daca un client ajunge pe o pagina care nu are toate elementele la care se astepta va parasi imediat site-ul si conversia nu va mai fi posibila

Optimizare seo site

Optimizarea landing page-urilor este mai complicata decat cea pentru postarile de pe un blog, de exemplu, traficul organic e mai greu de atras, dar nu e imposibil sa ai optimizare SEO perfecta pe landing page. In landing page trebuie sa ai si un call-to-action si sa te asiguri ca utilizatorii vor face ceea ce indica respectivul indemn. Ideea este ca un landing page sa permita utilizatorului sa stea cat mai mult acolo si sa plece cu raspunsul dorit de fiecare data.

Pe landing page-ul care a trecut printr-o optimizare SEO de calitate trebuie sa gasim mai mult continut, continut mai bine optimizat, mai multe link-uri, cat mai multe call-to-action in toate formele posibile. Orice optimizare SEO pentru landing page incepe cu determinarea scopului paginii respective. Sunt doua scenarii, fie ne concentram cu optimizarea pe convertirea unui numar cat mai mare de utilizatori, fie incercam sa obtinem un ranking cat mai bune intr-o perioada scurta de timp. Elementele multimedia, videoclipurile, continutul de foarte buna calitate pot aduce conversii mai multe si pot ajuta la optimizarile seo realizate de catre profesionisti. Unele pagini pot sa le faca pe ambele, sa aduca si conversii si sa garanteze si un ranking mai bun. Depinde de ce isi doreste fiecare si de calitate paginilor de tip landing page.

Dupa ce stim clar ce vrem e bine sa alegem si instrumentele potrivite pentru optimizarea landing page-urilor. Sunt instrumente gratuite in online si sunt si instrumentele folosite de cei din agentiile de marketing digital, cum e si WiseVision, e bine sa le preferam pe cele din urma. Una este sa folosesti un instrument pe care nu prea stii sa il exploatezi cu eficienta maxima, alta e sa ai specialisti care au lucrat deja cu toate instrumentele importante pentru optimizare si care stiu de prima data ce au de facut pentru optimizarile landing page-urilor.

Optimizare seo on page

Optimizarea seo on page pentru landing page-uri se va axa si pe alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru respectiva pagina. Sunt iarasi instrumente care pot fi utilizate doar de specialisti si care iti pot aduce liste cu diverse cuvinte cheie targetate care pot fi incluse in link-urile spre landing page si in landing page, dupa o schema foarte bine gandita de agentia de marketing digital. Cu cat ai mai multe cuvinte cheie bine alese si aranjate in landing page, cu atat vei avea si cele mai bune optimizari facute vreodata pe landing page-uri.

Continutul de pe landing page, care tine de optimizarea seo on page trebuie sa fie lung, cel putin 1.000 cuvinte, asta pentru a avea sanse reale sa ai ranking mai bun cu niste cuvinte cheie long tail bine plasate. Si utilizatorii si potentialii clienti petrec timp mai mult pe site si motoarele de cautare vor aprecia continutul lung de calitate si bine optimizat si structurat.

Atentie si la internal linking si la subtitluri, la structurarea continutului. E bine sa avem mai multe link-uri catre pagini interne pentru o indexare cat mai buna si mai rapida a continutului postat si optimizat. De asemenea, subtitlurile trebuie sa contina cuvintele cheie targetate principale si sa aiba variatii ale acestora pentru a evita monotonia si penalizarile pentru landing page. Google se va uita cu atentie la link-uri si la subtitluri, la structura, si va determina si in functie de ele rankingul unor pagini web, pagini tip landing page.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *