Ce culturi sunt gata de recoltare in septembrie?

Septembrie este o luna foarte importanta pentru recoltare, care pregateste o multime de tipuri de culturi pentru cules. Daca ai respectat instructiunile de plantare de pe ambalajele de seminte de legume, inseamna ca la sfarsitul verii vei putea culege cel putin 7 dintre aceste produse.

recoltare de toamna

Recoltare in septembrie

  • Ceapa – aceasta este gata de recoltare imediat ce frunzele isi schimba culoarea in galben si tulpinile se indoaie. Atentie, cand culegi bulbul, trebuie sa o faci folosind o furculita, apoi sa le lasi sa se usuce intr-un loc cald timp de aproximativ 2 saptamani.
  • Mere – iti vei da seama imediat cand merele ajung la maturitate. Tot ce trebuie sa faci este sa iei unul in palma si sa il rasucesti. Daca acesta se desprinde cu usurinta, poti culege intreaga recolta.
  • Fasole pastai
  • Rosiile – ei bine, daca sunt… rosii, inseamna ca sunt gata de recoltare. Septembrie este luna in care acestea ar trebui sa ajunga la maturitate. Cu toate acestea, daca ele sunt inca verzi, ar trebuie sa indepartezi frunzisul, pentru a permite soarelui sa ajunga la ele.
  • Dovlecei – cu toate ca ating maturitatea pentru recoltare la sfarsitul verii, acestia pot fi culesi sic and sunt mici, ca legume-baby.
  • Cartofi – aceasta legume clasica este pregatita pentru recoltare inca din august, pana chiar in octombrie. Asteapta ca invelisul sa devina galbui, dupa care ii poti culege. Cartofii trebuie lasati de asemenea la uscat pentru cateva ore inainte de a-i depozita.
  • Zmeura de toamna – avand mai multe perioade de recoltare, zmeura poate fi culeasa si la sfarsitul verii, pana chiar la primul inghet din an.

Sfat

Depoziteaza legumele si fructele pe care le culegi in septembrie (fie in stare naturala, fie inghetate) pentru iarna. Anotimpul rece nu permite recolte atat de variate, motiv pentru care ar trebui sa le pastrezi pe cele din septembrie, daca vrei sa ai cateva ingrediente natural in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *