Cresterea unor culturi de solar este o metoda apreciata atat in randul marilor fermieri, cat si de gradinarii de ocazie. Indiferent de marimea si spatiului de crestere pe care il detineti, puteti beneficia de culturi bogate in orice anotimp. Un alt beneficiu pe care cresterea culturilor astfel vi-l ofera este ca puteti creste o varietate de produse. Aproape orice planta se poate adapta intr-un solar, de la fructe, la legume, ierburi, flori si chiar plante decorative. Mai mult, prin utilizarea unui solar aveti siguranta ca puteti oferi un climat benefic culturilo indiferent de temperaturile de afara.
Daca doriti sa incepeti cresterea unor cultur in solar, puteti apela la firme care ofera spre vanzare astfel de instalatii. Daca vreti insa o mica gradina pentru consum propriu, este foarte usor sa va construiti propriul spatiu, achizitionand un schelet metalic si folie polietilena. In plus, pentru a obtine cele mai bune rezultate puteti achizitiona diferite instalatii de incalzire pentru rasaduri.
Cele mai profitabile culturi de solar
- Plantele si legumele cu frunze. De la salata, la varz si chiar ficusi, aceste plante se dezvolta si se mentin cu succes intr-un solar, indiferent de anotimp. De asemenea, caracteristicile acestor plante le ajuta sa se dezvolte de pana la 2 ori mai rapid intr-un astfel de mediu
- Nimic nu condimenteaza mancarurile mai bine decat ierburile proaspete crescute in propria gradina. De asemenea, acestea nu au nevoie de prea multa ingrijire si ocupa foarte putin spatiu. Astfel, puteti creste mai multe produse simultan.
- Rosiile sunt legumele specifice culturilor din solar. Principalul motiv este acela ca rosiile sunt foarte versatile, putand fi utilizate pentru mai multe mancaruri si in orice perioada din an. Gasesti seminte tomate pe CropMarket.ro
- Ceapa si usturoiul. Aceste legume ajuta de asemenea la economisirea spatiului. Ele pot fi plantate direct in pamant, chiar sub stratul principal al altor culturi.