Metode de stimulare mentala pentru batrani

Odata cu trecerea timpului, creierul imbatraneste si isi pierde din capacitatea initiala de activitate. De aceea, la batranete, unele persoane se confrunta cu pierderi de memorie sau cu scaderea agilitatii. Insa, specialistii au demonstrat ca aceste probleme pot fi combatute prin exercitii fizice, dar si prin activitate mentala. Batranii au nevoie de stimulare mentala pentru ca proprietatile de functionare ale creierului sa nu fie afectate.

Pe langa aceste doua solutii, exista si alte aspecte care ajuta la mentinerea activitatii creierului, cum ar fi: alimentatia sanatoasa sau afectiunea.

Un camin de batrani profesionist stie cat de importanta este functionarea corecta si in intregime a creierului pentru seniori, de aceea asigura activitati socio-culturale cu acestia.

Metode de stimulare mentala pentru senioristimulare mentala batrani

1. Activitatea fizica: orice tip de miscare pe care seniorul o poate face, ajuta foarte mult functionarea creierului. Astfel este recomandat sa faca exercitii fizice, plimbari, mers pe jos sau cu bicicleta.

2. Socializarea: desi ai putea spune ca dupa o anumita varsta, nu iti mai faci prieteni, acest lucru nu este adevarat. Este important ca batranii sa nu se simta singuri si uitati. De aceea, ii poti incuraja sa petreaca timp cu vechii prieteni sau cu vecinii.

3. Iubirea din partea rudelor: pe langa faptul ca nu trebuie sa se simta singuri, acestia au nevoie de afectiune. Cu trecerea anilor, seniorii si-au pierdut persoane dragi, asa ca au nevoie de iubirea nepotilor sau a copiilor.

4. Alimentatia sanatoasa: organismul persoanelor la varsta a treia este slabit. De aceea, seniorii trebuie sa consume alimente bogate in vitamine, proteine si antioxidanti peentru intarirea sistemului imunitar.

5. Activitati socio-culturale: batranilor le place sa intreprinda activitati care sa ii relaxeze, iar asta le stimuleaza creierul foarte mult. Daca ii place sa citeasca, incurajeaza-l sa isi cumpere multe carti sau ziare. incurajeaza-l sa mearga la spectacole, teatru sau la seri de dans. Totodata te poti juca cu ei sah, rummy, carti si alte jocuri pe care ei le stiu. Activitatile socio-culturale sunt probabil cea mai intalnita metoda de stimulare mentala.

6.O alta tehnica de stimulare mentala este sa ii inveti sa aiba incredere in cei din jur, dar mai ales in propria persoana. Stima de sine si incredere ii vor creste capacitatea mentala de a reactiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *