Scapa de buruienile dintre plante in mod eficient

Iti vom prezenta o serie de metode care te scapa de buruienile incapatanate pe termen cat mai lung. Buruienile actioneaza ca un virus pentru plante, afectandu-le dezvoltarea si inhiband rezultatele preconizate. Buruienile nu doar intarzie cresterea normala a plantelor, ci le acapareaza resursele esentiale, precum lumina, apa si elementele nutritive, pentru a-si asigura propria dezvoltare.

Scapa de buruieni prin metode usoare si eficiente

Solutii chimice care te scapa de buruienile nedorite

O solutie care nu implica prea multa munca este data de toate solutiile erbicide care exista pe piata de agricultura si in magazinele de specialitate. Pentru arii mari, cantitatea de erbicide aplicata trebuie sa se raporteze la marimea suprafetei agricole, in timp ce pentru suprafetele mici puteti utiliza metode de pulverizare. Citeste mai multe despre cel mai bun erbicid total.

Poti scapa de buruieni in mod natural?

Indepartarea buruienilor nu reprezinta un proces ireversibil si complet eficient, asa ca este nevoie de intretinere si atentie constanta pentru a-ti feri culturile de astfel de elemente daunatoare.

Metodele care te scapa de buruienile dintre plante prin metode ecologice si naturale se realizeaza foarte greu sau nu se poate atinge deloc, motiv pentru care se apeleaza la solutii de prevenire si tratamente chimice, care nu afecteaza plantele.

Mulcirea si smulgerea

Acest proces nu este doar extreme de simplu, ci reprezinta si un beneficiu atat pentru plante, cat si un tratament care te scapa de buruienile incapatanate. Mulcirea presupune acoperirea solului cu materiale de origine vegetala in scopul mentinerii umiditatii in sol si incarcarea acestuia cu substante nutritive.

O metoda clasica si simpla de a scapa de buruieni ramane smulgerea lor prin plivire. Cu toate ca este un proces care poate lua timp si este obositor, reprezinta cea mai eficienta metoda de a scapa de buruieni chiar de la radacina.

Solutii home-made

Exista cateva ingrediente care, combinate corect, va pot scapa de buruieni si problemele nedorite pe care acestea le aduc. Sarea in amestec cu otetul ucide rapid plantele nedorite, curatand zona in care actioneaza. Se recomanda utilizarea acestei combinatii la pranz, cand soarele este cel mai puternic.

Bauturile alcoolice in exces nu afecteaza doar organismal uman, ci si buruienile, care se pot usca la contactul cu acestea. Un astfel de amestec se poate obtine din apa, vodka si detergent de vase.

Este de la sine inteles faptul ca aceste combinatii nu pot fi utilizate in preajma zonelor in care utilizati legumele, deoarece le pot face necomestibile sau le pot schimba textura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *