Acaricidele sunt substante care ucid acarienii, printre care si binecunoscutele capuse. Acestea includ substante diverse cum ar fi antibioticele specifice, anumite insecticide sau pamant de diatomee. Acaricidele sunt utilizate pe scara larga in agricultura pentru a proteja culturile de acarieni. Ele sunt, de asemenea, intalnite in produsele folosite pentru protejarea animalelor de companie impotriva capuselor.
Acarienii sunt membri ai familiei Acarina, o subclasa de arahnide. Un acaricid poate fi impartit in functie de utilizarea finala: un miticid este un acaricid care ucide acarieni, iar un ixodicid este un acaricid care omoara capusele. Acestea sunt disponibile in formule diferite, in functie de tipul de tipul de utilizare recomandat: la oameni, animale sau plante.
La ce ajuta acaricidele?
Acaricidele lucreaza prin interferarea cu nervii, muschii sau respiratia acarienilor si a capuselor. Cele mai multe formulari de acaricide nu sunt interschimbabile. De exemplu, produsele realizate pentru gazon nu trebuie utilizate la animale de companie, iar produsele realizate pentru animale de companie nu ar trebui sa fie utilizate pe oameni. Unele acaricide ar putea fi toxice pentru pesti si alte animale salbatice si de aceea trebuie sa se ia in considerare instructiunile de aplicare si destinatia, conform producatorului.
Acarienii pot cauza probleme grave in gradini, dar pot fi tratate eficient cu acaricide pentru plante. Acarieni sunt capabili sa provoace distrugeri masive si la culturile agricole. Acaricidele, in general, sunt orientate pentru a fi utilizate pe plante, deoarece acarienii rareori traiesc pe oameni.
Capusele provoca cele mai multe probleme de sanatate din randul acarienilor. Desi nu par a fi o pacoste, capusele pot transporta boli fatale, cum ar fi boala Lyme (numita si Rocky Mountain). Terenurile forestiere care sunt infestate cu capuse pot fi tratate cu moderatie, prin aplicare de acaricide anti-capuse la nivelul solului.
Frate, acum sunt substante pentru orice