Telina – o leguma cu multe proprietati benefice

Telina este o leguma foarte folosita de catre gospodine in preparatele culinare. Este cultivata in intreaga lume si nu ii trebuie acordata o atentie deosebita atunci cand o ingrijesti. Poate rezista chiar si la temperaturi apropiate de zero grade Celsius si da o aroma spectaculoasa supelor si ciorbelor. De asemenea, are foarte multe proprietati pentru sanatate.

Ce proprietati are telina si ce beneficii are consumul ei?telina pentru consum

Telina reduce cu pana la 20% colesterolul rau din sange, in special atunci cand este consumata sub forma de suc sau de ceai. De asemenea, este foarte bine sa o consumati daca vreti sa slabiti deoarece contine 95% apa.

Cu ajutorul telinei te poti feri de raceala. Produce antioxidanti care intaresc sistemul imunitar. Unul dintre antioxidantii produsi, si anume zeaxantina, este cunoscut datorita faptului ca protejeaza organismul de raceli. Luteina si betacarotenul sunt alti doi antioxidanti ai telinei benefici pentru organism.

Telina te ajuta si in problemele tractului digestiv. Are efect laxativ daca este consumata sub forma de suc. Pentru a-ti curata intestinele de toxine si pentru a le debloca de reziduurile acumulate, trebuie sa consumi 3 pahare de suc pe zi.

Aceasta planta populara este benefica si pentru femeile si barbatii care au probleme din punct de vedere sexual. Studiile arata ca vinul de telina trebuie consumat pe stomacul gol si dupa fiecare masa principala a zilei. Vinul se obtine din frunzele si semintele telinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *